Houtklover Jansen HS-20H110E elek., 20 t, 110cm, hydr. Kiepsysteem, Kloofmachine

Jansen VersandZoomansicht

€ 2.199,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (2): m
(2)

Ich bin vom Spalter angenehm überrascht, nach einer unachtsamkeit ist mir der Doppelnippel am Zylinder gebrochen bin dann zum Geschäftssitz gefahren und wollte neue Doppelnippel kaufen. Doppelnippel bekommen aber auf Kulanz. Sehr guter Service Danke schö 29 nov. 2018

Ich bin vom Spalter angenehm überrascht, nach einer unachtsamkeit ist mir der Doppelnippel am Zylinder gebrochen bin dann zum Geschäftssitz gefahren und wollte neue Doppelnippel kaufen.
Doppelnippel bekommen aber auf Kulanz.
Sehr guter Service Danke schön.
Immer zu empfehlen.

i like it.!! :) 2 feb. 2016

SUPER LEISTUNGSSTARKER HOLZSPALTER.!! Beim Zusammenbau haben mir die Techniker am Telefon sehr geholfen. Nur habe ich etwas länger gebraucht bei der Montage, ein halber Tag war da hin..
Kann ich nur weiterempfehlen... !!!

Houtklover Jansen HS-20H110E elek., 20 t, 110cm, hydr. Kiepsysteem, Kloofmachine
De Jansen HS-20H110E is een kloofmachine met een erg bijzondere eigenschap. Deze kloofmachine kan namelijk zowel liggend als ook staand gebruikt worden. Door middel van een extra hydraulische cilinder kan de machine makkelijk verhoogd of verlaagd worden. De klooflengte is 110 cm en de splijtdruk ligt rond de 20 ton. De hydraulische pomp wordt door een erg robuuste en kwalitatieve 2,2 kW elektromotor aangedreven die een bedrijfsspanning nodig heeft van 400 volt. Door de revolutionaire afstemming van de electromotor en het pompvermogen bereikt deze kloofmachine minstens hetzelfde vermogen als vergelijkbare kloofmachines met een 5 kW motor. Dit betekent voor u een daling in de kosten en een hoog rendement. Dit klinkt misschien ongelooflijk, maar onze uitgebreide tests bevestigen dit.

In de loop van onze productverbeteringen wordt deze kloofmachine voortdurend verbeterd. Zo hebben de actuele versies enkele grote voordelen ten opzichten van de voorganger… Zo is bijvoorbeeld de bediening nu direct bij de cilinder, wat de toegankelijkheid in de staande positie duidelijk verbeterd. Bovendien zijn veel flexibele leidingen vervangen door vast gemonteerde stalen leidingen waardoor de machine er veel overzichtelijker en professioneler uitziet. Tot slot zijn de wielen nu uitgevoerd met kogellagers; dit garandeert een aanzienlijk soepelere beweging.

De splijtdruk wordt bij onze kloofmachines rechtstreeks op de bijl gemeten, waardoor deze informatie ook daadwerkelijk overeenkomt met de druk die wordt uitgeoefend. Bij veel andere aanbieders worden hier onrealistische waarden aangegeven, waardoor dit in de praktijk nooit gerealiseerd kan worden.

Vergelijkbaar is het met de splijtmaat aanduiding; hier wordt daadwerkelijk de betreffende waarde van 110 cm aangegeven, wat de maximale lengte van een stuk hout mag zijn. Bij veel concurrenten moet je de lengte van de kloofbijl er nog van aftrekken, wat misleidend is. Ook moet je op de slaglengte van de cilinder letten. Deze bedraagt bij ons model 100 cm, dat wil zeggen dat de kloofbijl bijna volledig door het hout gaat; hierdoor is het kloven altijd succesvol! Bij het overgrote deel van kloofmachines die worden aangeboden is de slaglengte van de cilinder maar 50-60 cm, waardoor de bijl maar tot de helft van het stuk hout komt en men dan vaak het risico loopt dat deze door middel van een bijl of kettingzaag uit de machine gehaald moet worden.

Deze kloofmachine zal gegarandeerd elk stuk hout kloven, en voor geen enkele boomstam terugdeinzen.

Met behulp van een dissel en een aanhangerkoppeling kan de machine makkelijk naar de gewenste locatie verplaatst worden. De kloofmachine is echter niet op de openbare weg toegelaten zodra deze achter een personenauto wordt vervoerd. Daarnaast bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid de kloofmachine op een aanhangwagen te vervoeren.

Wij leveren u naast de kloofmachine met een ingebouwde kloofbijl ook nog een gratis kloofkruis. Deze kan gemakkelijk over de bijl geschoven worden. Het verwisselen van het kloofkruis en de bijl is daardoor binnen enkele seconden gedaan!

Met de 30 cm lange kloofbijl of kloofkruis zijn ook stammen met een grotere diameter in één beweging geen probleem. Bij kloofmachines met een kortere kloofbijl lukt dit vaak niet en moet de stam na één beweging 180 graden gedraaid worden, wat op den duur erg vermoeiend is.

De hydrauliek is zo ontworpen, dat de kloofbijl in elke positie gestopt kan worden, en naar keuze naar voren of achteren bewogen kan worden. De kracht is altijd optimaal, en de kloofbijl moet niet zoals bij veel concurrerende machines telkens weer naar de beginpositie teruggezet worden.

Wij hebben dit model inmiddels al jaren in ons assortiment, en heeft zich al honderden keren bewezen. Deze kloofmachine zal bij geen enkel stuk hout de handdoek in de ring gooien; tot dusver heeft ook nog geen enkele klant een stuk hout kunnen aanleveren wat deze machine niet kon kloven.

Aarzel niet om onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt. Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een aangepaste en competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad. Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze tentoonstellingshal opgebouwd. U bent van harte welkom om deze te komen testen!!

Technische gegevens:
 • 400 volt elektromotor met 2,2 kW
 • Gewicht: ca. 302 kg zonder vloeistoffen
 • max. klooflengte: 110 cm
 • Cilindersnelheid bij 1 beweging
 • naar beneden: 12 sec.
 • naar boven: 11 sec.
 • Kloofdruk: 20 ton (gemeten waarde)
 • Kloofkruis, lengte 30 cm (bij levering inbegrepen)
 • Kloofbijl, lengte 30 cm (bij levering inbegrepen)
 • Afmetingen: 310x119x122 cm (LxBxH, max. liggend)
 • Afmetingen: 310x119x270 cm (LxBxH, max. staand)
 • Afmetingen bij verzenden: 205x53x82 cm (LxBxH)
 • Gewicht bij verzenden: 351 kg
 • Hydrauliekolie: ca. 20 l (HLP46)

Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt en in een houten krat geleverd. Voor de eindmontage zou u ca. 2-3 uur in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse Handleiding meegeleverd, waaronder ook enkele bouwtekeningen. Het opbouwen is relatief eenvoudig. Mocht u toch nog hulp nodig hebben, stellen wij onze service graag ter beschikking. Voor de eerste ingebruikname van de machine heeft u ca. 20 liter hydrauliekolie nodig om deze volledig te vullen. Wij raden de HLP46 aan, deze is overal verkrijgbaar.

Controlecijfer: 1024228012

D E C G
 
Laatst bekeken