Houtklover Jansen TS-22B, 22 t met stamlift, benzinemotor 10 PK, Kloofmachine

Jansen VersandZoomansicht

€ 2.149,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (2): m
(2)

Verificatie van de authenticiteit van consumentenbeoordelingen

Elke consumentenbeoordeling wordt gecontroleerd op echtheid voordat deze wordt gepubliceerd, zodat de beoordelingen alleen afkomstig zijn van consumenten die de beoordeelde producten daadwerkelijk hebben gekocht/gebruikt.
Kraft hat er 26 apr. 2022

Hallo an die, die sich diesen Holzspalter zulegen möchten.
Der Holzspalter kommt mit Hydrauliköl auf Doppelpalette.
Man sollte zu zweit sein um, nach zusammenbau, den Holzspalter von der Palette zu bekommen. Motoröl ca. 1,0 Lit. sollte bereit stehen.
Der Motor startet sehr schnell und gut. Die Kraft wird doch gut umgesetzt und auch schwierige Stämme (Verastung) lassen sich gut spalten. Der Spaltkeil greift gut ins Holz und die Verbreiterung sorgt für ein schnelles spalten.
Negativ ist der langsame Rücklauf, das müsste schneller sein, also wenn jemand Akkord arbeiten will wird man etwas ausgebremst.
Fazit von mir als Laie: Wertig, stabil, massiger Kolben, Bodenplatte sehr gut und erreichbar, langsamer Rücklauf ...
Viel Spaß und Danke an Jansen für den schnellen Versand ...

Starker und robuster Holzspalter 30 apr. 2018

Habe einen robusten Holzspalter für meine Ferienhütte gesucht und gefunden! War auf der Suche nach einem soliden und robusten Spalter, welches man ohne Traktor und Strom betreiben kann, allerdings nicht jeder so einfach entwenden kann. Dieser Spalter kommt mit allen Hölzern bestens klar. Der Spalttisch ist eine super Ergänzung, um kamingerechte Stücke verarbeiten zu können.´
Für alle die einen robusten Spalter mit festem Standort suchen, die optimale Lösung.

Houtklover Jansen TS-22B, 22 t met stamlift, benzinemotor 10 PK, Kloofmachine
Hier stellen wij u een benzine-uitvoering van onze TS-kloofmachines voor… De TS-22B. De kloofmachine wordt door een sterke 9 PK motor van Briggs & Stratton (XR1450, 306cc) aangedreven. Deze uitvoering is bijzonder zwaar en robuust; het gewicht van de kloofmachine bedraagt 316 kg!

Geproduceerd na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines.

De enorme kloofdruk van 22 ton wordt door middel van de ingebouwde hydrauliekpomp gegenereerd. Deze pomp wordt door een 9 PK motor aangedreven.

Erg praktisch is de ingebouwde stamlift waarmee zware boomstammen makkelijk recht neergezet kunnen worden. Mocht de stamlift niet gebruikt worden, kan deze in de bovenste positie eenvoudig ingeklapt worden en dient dan als tweede veiligheidsbeugel.

Door middel van een eenvoudig veermechanisme kan de machine op 2 verschillende manieren ingezet worden:

1. De kloofbijl gaat automatisch weer terug naar de vooraf ingestelde positie (kan door middel van een bedieningshefboom traploos gevarieerd worden). Hier is snel en effectief werken mogelijk aangezien de kloofbijl niet handmatig weer naar de beginpositie teruggezet moet worden. Voor deze functie moet de veer ontkoppeld zijn.

2. De kloofbijl blijft na het loslaten van de hefboom in elke positie staan en gaat alleen terug naar de beginpositie bij het omhoog drukken van de bedieningshefboom. De veer moet hiervoor worden aangesloten.

De houtkloofmachine staat op 2 groote luchtbanden en bevat een handvat / stuurstang en een extra transportwiel. Dankzij het transportwiel is het verplaatsen door een persoon mogelijk. De kloofcilinder is met kleine moeite op een hoogte van 1,90 meter af te zetten.

De levering van de houtkloofmachine bevat een kloofkruis. Binnen de EU is het gebruik van het kloofkruis onder het gebruiken van de kloofmachine niet toegestaan. Na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines is het gebruik van een kloofkruis of meervoudige kloofmessen niet toegestaan.

Als het kloofkruis wordt gebruikt gebeurt dit op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Deze kloofmachine zal gegarandeerd elk stuk hout kloven en voor geen enkele boomstam terugdeinzen.

De steun is ook bij de levering inbegrepen. Alternatief bieden wij ook nog een korthout kloofmachine aan, deze vindt u ook in onze webshop.

Aarzel niet onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt. Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad.

Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom deze te komen testen! Wij verzoeken u echter vriendelijk van tevoren een afspraak te maken.

Technische gegevens:
 • Aandrijving: 9 PK benzinemotor, Briggs & Stratton (XR1450, 306cc)
 • Kloofdruk: max. 22 ton
 • Stamlift: bij levering inbegrepen
 • Kloofkruis: bij levering inbegrepen
 • Begrenzing cilinder-slaglengte: instelbaar
 • Afstand tussen bij en bodem: ca. 16 cm (volledig uitgeschoven)
 • Gewicht: ca. 316 kg
 • Max. klooflengte: 110 cm
 • Snelheid voorwaartse/achterwaartse: max. 10 sec. / 17 sec.
 • Diameter cilinder: 114 mm
 • Diameter zuigerstang: 63 mm
 • Kloofbijl, lengte: 23 cm (bij levering inbegrepen)
 • Afmetingen opgebouwd: 90x160x251 cm (LxBxH)
 • Afmetingen bij verzenden: 120x80x206 cm (LxBxH)
 • Hoeveelheid hydrauliekolie: ca. 24 l (HLP46)

Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt en staand geleverd. De montage is vrij eenvoudig en hiervoor zou u ca. 30 minuten in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse handleiding meegeleverd, waaronder ook enkele bouwtekeningen. Bij vragen of eventuele problemen stellen wij onze service graag ter beschikking.

Controlecijfer: 1030732783

D E C G
 
Laatst bekeken