Houtklover Jansen HS-20H110-V2, 20 t, 110 cm, benzine, staand, Kloofmachine

Jansen VersandZoomansicht

€ 2.199,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

Anfang Dezember


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (1): m
(1)

Der Holzspalter ist sehr gut. Lediglich die hintere Stütze sollte ohne Werkzeug arretiert werden können. Aufbauzeit von einer Stunde ist recht optimistisch. 7 mei 2021

gutes Teil.

Houtklover Jansen HS-20H110-V2, 20 t, 110 cm, benzine, staand, Kloofmachine
De Jansen HS-20H110-V2 is een high-end kloofmachine. De machine heeft een daadwerkelijke splijtdruk van 20 ton en een erg robuuste 6,5 PK OHV benzinemotor.

Geproduceerd na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines.

De splijtdruk wordt bij onze kloofmachines rechtstreeks op de bijl gemeten, waardoor deze informatie ook daadwerkelijk overeenkomt met de druk die wordt uitgeoefend. Bij veel andere aanbieders worden hier onrealistische waarden aangegeven, waardoor dit in de praktijk nooit gerealiseerd kan worden.

Deze kloofmachine zal gegarandeerd elk stuk hout kloven, en voor geen enkele boomstam terugdeinzen. De lengte van de stam kan daarbij tot wel 110 cm zijn!

Deze kloofmachine is erg eenvoudig te bedienen en laat zich makkelijk starten door middel van een repeteerstarter, ook als de temperaturen onder nul liggen.

Met behulp van een dissel en een aanhangerkoppeling kan de machine makkelijk naar de gewenste locatie verplaatst worden. De kloofmachine is echter niet op de openbare weg toegelaten zodra deze achter een personenauto wordt vervoerd. Het verplaatsen achter een land- of bosbouw trekker is wel toegestaan (let u echter wel op de regels van de wegenverkeerswet -> licht, nummerplaat etc.).

Aangezien de machine een breedte heeft van slechts 118 cm, zou deze ook op een aanhangwagen vervoerd kunnen worden.

Binnen de EU is het gebruik van het kloofkruis onder het gebruiken van de kloofmachine niet toegestaan. Na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines is het gebruik van een kloofkruis of meervoudige kloofmessen niet toegestaan.

Met de 30 cm lange kloofbijl zijn ook stammen met een grotere diameter in één beweging geen probleem. Bij kloofmachines met een kortere kloofbijl lukt dit vaak niet en moet de stam na één beweging 180 graden gedraaid worden, wat op den duur erg vermoeiend is.

De hydrauliek is zo ontworpen, dat de kloofbijl in elke positie gestopt kan worden, en naar keuze naar voren of achteren bewogen kan worden. De kracht is altijd optimaal en de kloofbijl moet niet zoals bij veel concurrerende machines telkens weer naar de beginpositie teruggezet worden.

Wij hebben dit model inmiddels al jaren in ons assortiment en heeft zich al honderden keren bewezen. Deze kloofmachine zal bij geen enkel stuk hout de handdoek in de ring gooien; tot dusver heeft ook nog geen enkele klant een stuk hout kunnen aanleveren wat deze machine niet kon kloven.

De Jansen HS-20H110-V2 wordt met een hoge kwaliteit Kohler motor geleverd.

Kohler motoren
Sinds 1873 bouwt de Amerikaanse fabrikant Kohler innovatieve motoren, die wereldwijd door hun uitstekende ontwerp en vakmanschap worden gekenmerkt. Naast Honda en B&S is Kohler één van de toonaangevende merken als het gaat om de plaatsing van kleine motoren op tuin- en landbouwmachines en grasmaaiers. Toonaangevende merken zoals John Deere, MTD, Stiga, Toro en vele anderen maken voor hun producten ook gebruik van deze motoren. Kohler bouwt niet alleen maar benzinemotoren – sinds 2007 behoort de innovatieve Italiaanse fabrikant van dieselmotoren ,Lombardini, ook tot de Kohler groep.

Aarzel niet om onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt. Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een aangepaste en competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad. Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom om deze te komen testen!

Technische gegevens:
 • 6,5 PK 4 tact-motor OHV, 4,8 kW
 • Brandstof: normaal loodvrij
 • Tankinhoud: 3,6 Liter
 • Verbruik: ca. 1,0 - 1,2 l/h.
 • Startsysteem: repeteerstarter
 • Gewicht: ca. 320 kg zonder vloeistoffen
 • Verplaatsingssnelheid machine achter voertuig: max. 25 km/h
 • max. klooflengte: 110 cm
 • Snelheid hydraulische cilinder bij één neerwaartse beweging: ca. 18 sec.
 • Kloofdruk: 20 ton (gemeten waarde)
 • Diameter cilinder: 115 mm, zuigerstang = 45 mm
 • Kloofbijl, lengte: 30 cm
 • Afmetingen staand: 218x118x264 cm (LxBxH)
 • Afmetingen liggend: 310x118x128 cm (LxBxH)
 • Carterinhoud: ca. 1 l (10W40 of 15W40)
 • Hydrauliekolie: ca. 20 l (HLP46)
 • Afmetingen bij verzenden: 223x70x85 cm (LxBxH)

Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt en in onderdelen in een houten krat geleverd. Voor de eindmontage zou u ca. 1 uur in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse handleiding meegeleverd. Het opbouwen zou geen probleem moeten zijn, mocht u echter toch hulp nodig hebben, stellen wij onze service graag ter beschikking. Voor de eerste ingebruikname van de machine heeft u ca. 20 liter hydrauliekolie nodig om deze volledig te vullen. Wij raden de HLP46 aan, deze is overal verkrijgbaar. Daarnaast heeft u nog ongeveer 1 liter motorolie nodig, en hier raden wij een 10W40 of een 15W40 aan.

Controlecijfer: 1034336591

D E C G
 
Laatst bekeken