Houtklover Jansen TS-22E, 22 t met stamlift, elektromotor 5 kW, Kloofmachine

Jansen VersandZoomansicht

€ 2.099,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

Ende August


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (6): m
(6)

Verificatie van de authenticiteit van consumentenbeoordelingen

Elke consumentenbeoordeling wordt gecontroleerd op echtheid voordat deze wordt gepubliceerd, zodat de beoordelingen alleen afkomstig zijn van consumenten die de beoordeelde producten daadwerkelijk hebben gekocht/gebruikt.
schnelle Lieferung, einfache Bedienung, sehr empfehlenswert 3 feb. 2022

schnelle Lieferung, einfache Bedienung, arbeitet ohne zu murren.
Kleines Manko: Bei ca. 300kg Gewicht ist der Versand auf Palette und Gestell nich otimal, man benötigt mindestens 3 Mann, um den Spalter von der Palette herunter zu bewegen.
sehr empfehlenswert!

Schnell und unkompliziert, sehr gute Leistung, gute Handhabung, sehr zu empfehlen 3 feb. 2022

schnelle Lieferung, einfach in Betrieb zu nehmen, Arbeitet ohne zu murren, einfach super. Trotz Gewicht gut zu bewegen. Kleines Manko: Abladen von Palette und Gestell ist bei ca. 250-300kg Gewicht ohne Hilfe von mind. 3 Personen kaum zu bewaltigen hier sollte eine andere Verpackung gewählt werden. Und bei dünneren Stammumfängen und nicht ganz geraden Schnitten, wäre eine zusätliche Halterung in der Nähe des Spaltkeils wünschenswert, das geht ansonsten nur mit 3 Händen.

Holzspalter TS-18E 22 apr. 2018

Lässt sich sehr gut bedienen und bewegen .

Holzspalter Jansen TS-18E, 18 t mit Stammheber, Elektromotor 5,1 kW 1 mei 2017

habe gestern den holzspalter zum ersten mal getestet....
ein super gerät kann ich nur sagen ...
und er lässt sich trotz seiner 300kg gut bewegen...
kann ich nur weiterempfehlen....

Spitzenklasse 18 feb. 2016

Dieser Spalter ist der Spitzenhammer
Robust
Spaltet jedes Holz
Super beweglich /kann von einem Mann locker bewegt werden

Top Leistung 14 aug. 2015

Top Leistung vom Gerät sowie der Abwicklung. Hat alles bestens geklappt. Sind sehr zufrieden.

Houtklover Jansen TS-22E, 22 t met stamlift, elektromotor 5 kW, Kloofmachine
Op de productvideo is onze TS-18 te zien. Deze wordt echter via de aftakas van een tractor aangedreven en niet d.m.v. een elektromotor.

Kloofmachine Jansen TS-22E met 22 ton kloofdruk, 110 cm klooflengte

Hier stellen wij u een elektrische uitvoering van onze TS-22 voor… de TS-22E. De kloofmachine wordt door een sterke 5 kW motor aangedreven. Deze uitvoering is bijzonder zwaar en robuust; het gewicht van de kloofmachine bedraagt 310 kg!

geproduceerd na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines!

De enorme kloofdruk van 22 ton wordt door middel van de ingebouwde hydrauliekpomp gegenereerd. Deze pomp wordt door een 400 volt – elektromotor aangedreven.

Erg praktisch is de ingebouwde stamlift waarmee zware boomstammen makkelijk recht neergezet kunnen worden. Mocht de stamlift niet gebruikt worden, kan deze in de bovenste positie eenvoudig ingeklapt worden en dient dan als tweede veiligheidsbeugel.

Door middel van een eenvoudig veermechanisme kan de machine op 2 verschillende manieren ingezet/gebruikt worden:

1. De kloofbijl gaat automatisch weer terug naar de vooraf ingestelde positie (kan door middel van een bedieningshefboom traploos gevarieerd worden). Hier is snel en effectief werken mogelijk aangezien de kloofbijl niet handmatig weer naar de beginpositie teruggezet moet worden. Voor deze functie moet de veer ontkoppeld zijn.
2. Bij de tweede functie blijft de kloofbijl na het loslaten van de hefboom in elke positie staan en gaat alleen terug naar de beginpositie bij het omhoog drukken van de bedieningshefboom. De veer moet hier worden aangesloten.

De houtkloofmachine staat op 2 weelen en bevat een handvat / stuurstang en een extra transportwiel. Dankzij het transportwiel is het verplaatsen door een persoon mogelijk. De kloofcilinder is met kleine moeite op een hoogte van 1,88 meter af te zetten.

De kloofmachine werkt met 2 snelheden - een snellere voor de aanloop richting het hout en een langzamere voor het kloven. Deze kloofmachine zal gegarandeerd elk stuk hout kloven en voor geen enkele boomstam terugdeinzen.

De levering van de houtkloofmachine bevat een kloofkruis. Binnen de EU is het gebruik van het kloofkruis onder het gebruiken van de kloofmachine niet toegestaan. Na de nieuwste europese product veiligheidsnorm EN 609:2017 voor houtkloofmachines is het gebruik van een kloofkruis of meervoudige kloofmessen niet toegestaan.

Als het kloofkruis wordt gebruikt gebeurt dit op eigen risico en verantwoordelijkheid.


Aarzel niet om onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt.

Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een aangepaste en competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad.

Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom om deze te komen testen!

Technische gegevens:
 • Kloofdruk: max. 22 ton
 • Stamlift: bij levering inbegrepen
 • Toepassingsmogelijkheden: 2
 • Begrenzen cilinder-slaglengte: instelbaar
 • Aandrijving: elektromotor (400V, 5 kW)
 • Afstand tussen bijl en bodem: ca. 20 cm (volledig uitgeschoven)
 • Gewicht: ca. 315 kg
 • max. klooflengte: 110 cm
 • Snelheid voorwaartse beweging: ca. 8 sec.
 • Snelheid achterwaartse beweging: ca. 10 sec.
 • kloofkruis bij levering inbegrepen
 • Afmetingen: 130x67x247 cm (LxBxH)
 • Afmetingen bij verzenden: 120x80x214 cm (LxBxH)
 • Gewicht bij verzenden: ca. 345 kg
 • Hydrauliekolie: ca. 24 l (HLP46)

Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt en staand geleverd. De montage is vrij eenvoudig en hiervoor zou u ca. 30 minuten in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse handleiding meegeleverd, waaronder ook enkele bouwtekeningen. Bij vragen of eventuele problemen stellen wij onze service graag ter beschikking.

Controlecijfer: 1019957504

D E C G
 
Laatst bekeken