Bermmaaier Jansen AGF-220 cm, bosmaaimachine, bos-maaiwerk, mulchmaaier

Jansen VersandZoomansicht

€ 4.399,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (1): m
(1)

Sehr gutes Preis / Leistungsverhältnis 19 jan. 2018

Der AGF 220 ist sehr robust aufgebaut. Die Maschine ist solide verarbeitet, die Schweißnäthe professionell. Die Maschine war in Teilen vormontiert, sodaß der Zusammenbau in gut zwei Stunden erledigt war. Die Montageanleitung ist noch zu perfektionieren, allerdings erklärt sich der Zusammenbau vielfach selbst. Einige Details wie Markierung von Hydraulikschläuchen, Bolzensteckplätzen und Qualität der Aufkleber liessen sich noch verbessern.
Die Maschine arbeitet sowohl bei hohem alten Gras und bei der Heckenpflege zufriedenstellend. Die Anpassung der Arbeitshöhen erfolgt recht einfach per Schraubenschlüssel über Kufen und Walze. Lediglich bei der Heckenpflege im 90Grad Winkel ist die Position der Antriebszapfwelle zu beobachten um Beschädigungen zu vermeiden.
Die Firma Jansen hat den Mulcher per Spedition nach ca. 1 Woche ausgeliefert. Die zusätzlich bestellten Ersatzschlegel wurden der Maschine kostenfrei beigelegt! Grosses Lob an den Service!
Fazit die Maschine braucht den Vergleich mit den Wettbewerbsmaschinen der grossen Landmaschinenherstellern nicht fürchten.

Bermmaaier Jansen AGF-220 cm, bosmaaimachine, bos-maaiwerk, mulchmaaier
De bosmaaier AGF-220 kenmerkt zich door zijn bijzonder robuuste constructie. In tegenstelling tot de lichtere uitvoeringen “AGL” is dit de zwaarste uitvoering (hogere materiaaldikten etc.) in zijn klasse. De Jansen AGF-2200 heeft een speciaal geharde haakse overbrenging. Door de zijdelingse plaatsing van het maaiwerk kunnen sloten, geulen, heuvels, etc. eenvoudig gemaaid worden.

De AGF-220 heeft een maaibreedte van 218 cm en word door de bij de levering inbegrepen aftakas aangedreven. Het maaiwerk kan naar links en rechts bewogen worden en kan ook gekanteld worden (90° naar boven en 55° naar beneden). Om gebruik te kunnen maken van deze functies heeft u 2 hydraulische besturingsschakelingen op uw tractor nodig aangezien het maaiwerk hiervoor 2 dubbelwerkende hydraulische cilinders heeft.

De snijhoogte kan via de zijdelings gemonteerde glijstang ingesteld worden. De 20 speciaal geharde, 1,2 kg zware hamermessen, die in 4 rijen om de aandrijfas zijn geplaatst, versnipperen het te hakselen goed tot een minimum. Ook hoog gras en bos- of stroachtig hakselgoed zijn voor deze maaier geen probleem!

De dubbele spiraalrotor zorgt met de gelijkmatige rotorbelasting voor een bijzonder rustige loop en lange houdbaarheid hoewel het veel minder kracht kost.


De openbare achterklep vereenvoudigt te toegang naar de spiraalrotor. Als de achterklep omhoog staat, zijn eventueele werkzaamheden of het vervangen van de hamerklepels handig uit te voeren. Naar de duitse veiligheidsinstructie is het niet toegestaan om met geopende achterklep te maaien. Met gesloten achterklep voorkomt u het achterwaartse uitgooien van steenen en ander dingen.

Als het maaiwerk maximaal is uitgeschoven bedraagt de afstand tussen het midden van de tractor en de buitenkant van het maaiwerk ongeveer 310 cm. Deze en verder maten kunt u op onderstaande tekeningen terugvinden:


Bovendien heeft de Jansen AGF-2200 een aanrijbeveiliging. Deze springt bij contact met hindernissen zoals bijvoorbeeld stenen etc. aan en zorgt ervoor dat het maaiwerk zijwaarts en naar boven uitwijkt om het risico om grotere schade op te lopen te minimaliseren.

Bovendien is de AGF-220 met een erg zware nalooprol met vlakbalk en een vrijloopaandrijving uitgerust.

Pendelend opgehangen, verzinkte lamellen aan de voorkant van het maaiwerk verhinderen het ontsnappen van stenen enz. Het maaiwerk wordt in de driepuntsophanging van uw tractor gehangen (vanaf cat. II). Uw tractor moet minstens een vermogen van 90 PK hebben.

Er zijn veel concurrenten die met bijzonder lage prijzen adverteren. Zorg voor de zekerheid altijd even voor een persoonlijke indruk van de verkoper en het product, door middel van een bezoek of op zijn minste een telefoontje. Wij zien steeds vaker aanbiedingen die foto’s uit het verre oosten bevatten, waardoor het vermoeden aanwezig is dat het product zich niet in Europa bevindt. Ook horen we vaak van klanten dat persoonlijke bezoeken en afhaling niet mogelijk zijn. Betaling bij levering wordt ook niet geaccepteerd, en veelal wordt er om een voorschot gevraagd voor de beschikbaarheid.

Wij hebben niet alleen deze machines zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een competente service (vak-garage) en de reserveonderdelen aan. Wij hebben over het algemeen elk onderdeel op voorraad. Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom deze te komen testen. Wij verzoeken u van tevoren een afspraak te maken.

Technische gegevens:
 • Maaibreedte: 2180 mm
 • Gewicht: 730 kg
 • Messen: 1,2 kg hamermessen
 • Kantelhoek: +90° tot -55°
 • Aftakas: bij levering inbegrepen
 • Omw/min.: 540
 • Materiaaldikte: 6-16 mm (afhankelijk van de positie op de machine)
 • Diameter as: 127mm
 • Opname: driepuntsophanging vanaf cat. II
 • Aandrijving: 5 tandriemen
 • Afmetingen bij verzenden: 2830x1070x950 mm (LxBxH)
 • Vermogen tractor: min. 90 PK

Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt in onderdelen in een houten krat geleverd. Voor de eindmontage zou u ca. 2 uur in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse Handleiding meegeleverd en een bouwtekening. Het opbouwen zou op zich geen probleem moeten zijn, wij raden echter toch aan dit met z’n tweeën te doen. Mocht u toch nog hulp nodig hebben, stellen wij onze service graag ter beschikking. De transmissie wordt zonder vloeistoffen geleverd en moet voor de eerste ingebruikname met olie (ca. 1 liter 80W90) gevuld worden.


Aanwijzing:

Aangezien het expeditiebedrijf door de grootte van het pakket geen mogelijkheid heeft deze uit te laden, is een heftruck of dergelijke door de klant te regelen.

Controlecijfer: 1023126472

D E C G
 
Laatst bekeken