Hydraulische klepelmaaier / maaibalk Jansen HMS-100(180) maaimachine/-balk

Jansen VersandZoomansicht

€ 4.790,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (2): m
(2)

Very good machine and adaptable because of its own hydraulics 20 sep. 2020

Very good machine and adaptable because of its own hydraulics - it only needs a pto. Works very well on hedges and ditches. I am using it with a vintage tractor.

Mulcht super, Mähbalken ok. 22 feb. 2019

habe überwiegend mit dem Mulcher Gräben und Teiche ausgemäht bzw. sauber gehalten. Super Mähverhalten. Bei einfachen Umbau auf die Heckenschere müssen die Schläuche umgeschraubt werden. Um Zeit zu sparen habe ich mir Schnellwechsler montiert. Der Mähbalken wird zum Buchenhecken eingesetzt. Klappt gut; bei dickeren Ästen mit zu großer Aststärke aber lieber einmalig mit Kettensäge vorarbeiten, dann geht es in Zukunft mit dem Mähbalken viel schneller zu schneiden. Fazit: bezahlbares, gutes Kombi-Gerät.

Hydraulische klepelmaaier / maaibalk Jansen HMS-100(180) maaimachine/-balk
Ons productpakket HMS-100/180 is de ideale combinatie van berm-mulchmaaier en heggenschaar voor uw kleine of compacte tractor.

Door de zwenkarm is hij zeer geschikt voor het maaien inclusief versnipperen van bermen, greppels of groenstroken langs bossen en wegen. Ook struikgewas en heggen laten zich hiermee perfect terugsnoeien tot de gewenste hoogte. De pendelend opgehangen Y-messen van de 100 cm brede mulchmaaier zorgen voor een perfecte snede en het maaigoed wordt optimaal versnipperd.

Bij het pakket hoort eveneens een heggenschaar / maaibalk met een werkbreedte van 180 cm die u eventueel in plaats van de mulchmaaier kunt monteren. Met deze maaibalk is het knippen van hoge heggen volledig moeiteloos en tijdbesparend. Het te knippen materiaal mag een diameter van max. 2,5 cm hebben.De aandrijving wordt aan de driepuntskoppeling (cat. 1) van uw tractor bevestigd. Het werktuig heeft een eigen hydroliek-olietank met een inhoud van 55 liter. U hoeft alleen nog de aftak-as van uw tractor aan te sluiten voor de aandrijving (540 omw/min). De scharnierende aandrijfas wordt meegeleverd! Het slangenpakket van de regelunit met de bedieningshendels is lang genoeg zodat u deze op een geschikte en voor u goed toegankelijk plek op de trekker kunt bevestigen.

De montage geschiedt aan de driepuntskoppeling (cat. 1) aan de achterkant van uw tractor met een draaisnelheid van de aftak-as van 540 omw/min. Een in hoogte verstelbare naloopwals aan de achterkant van de mulchmaaier en in hoogte verstelbare glijschoenen zorgen voor het instellen van de maaihoogte.

Vanwege het lage gewicht zijn deze werktuigen vooral geschikt voor kleine en compacte tractoren vanaf 25 pk.

Technische gegevens:
  • Werkbreedte mulchkop: 100 cm
  • Werkbreedte heggenschaar / maaibalk: 180 cm
  • Hoogte zwenkarm max. 250 cm
  • Zwenkhoek van de maaikop-eenheid: 176 graden
  • Messen: 40 stuks Y-messen
  • Hydrauliek-olie: 55 liter
  • Gewicht: 300kg
  • Vereist vermogen: vanaf 25 pk
  • Gewicht incl. verpakking: ca. 381 kg
  • Afmeting v/d verpakking: 128x80x218 cm (LxBxH)

Opmerking:

Het apparaat wordt goed verpakt en gedeeltelijk gedemonteerd in een stalen frame geleverd. Voor de eindmontage en ingebruikname moet u rekenen op ca. 2-3 uur werk. Voor de eerste ingebruikname van de machine heeft u ca. 40-50 liter hydrauliekolie nodig om deze volledig te vullen. Wij raden de HLP46 aan, deze is overal verkrijgbaar. Uiteraard wordt er een goede Duitse gebruiksaanwijzing meegeleverd. Indien u hulp nodig hebt, zijn wij u graag telefonisch behulpzaam.

Controlecijfer: 1032480403

D E C G
 
Laatst bekeken