Bermmaaier Jansen AGF-180 cm, bosmaaimachine, bos-maaiwerk, mulchmaaier

Jansen VersandZoomansicht

€ 3.349,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (1): m
(1)

Montageanleitung könnte besser sein 13 jan. 2017

Wir haben den Mulcher jetzt ca. 3 Monate und haben noch nicht viel damit gemacht. Wir haben ein paar Gräben und ein paar Wegränder gemulcht. Mit derArbeit des Gerätes sind wir sehr zufrieden. Das Preisleistungsverhältnis Stimmt unserer Ansicht nach.
Aber man sollte die Montageanleitung des Gerätes etwas anpassen. Der Zusammenbau war komplizierter als es die Anleitung beschrieb. So mussten viele Arbeiten durchgeführt werden, welche nicht in der Anleitung beschrieben waren.
Wir würden die Maschine nach dem jetzigen Stand, aber auf jeden Fall wieder kaufen.

Bermmaaier Jansen AGF-180 cm, bosmaaimachine, bos-maaiwerk, mulchmaaier
AANWIJZING: De productvideo toont de AGF-220 – deze is afgezien van de werkbreedte, identiek.


De bosmaaier AGF-180 kenmerkt zich door zijn bijzonder robuuste constructie. In tegenstelling tot de lichtere uitvoeringen AGL-180, AGL-145 etc. is dit de zwaarste uitvoering (hogere materiaaldikten etc.) in zijn klasse. Ook heeft deze bosmaaier zware 1,2 kg – messen in plaats van de normale 800 g – messen. De Jansen AGF-180 heeft een speciaal geharde haakse overbrenging. Door de zijdelingse plaatsing van het maaiwerk kunnen sloten, geulen, heuvels, etc. eenvoudig gemaaid worden.

De AGF-180 heeft een maaibreedte van 178 cm en word door de bij de levering inbegrepen aftakas aangedreven. Het maaiwerk kan naar links en rechts bewogen worden en kan ook gekanteld worden (90° naar boven en 55° naar beneden). Om gebruik te kunnen maken van deze functies heeft u 2 hydraulische besturingsschakelingen op uw tractor nodig aangezien het maaiwerk hiervoor 2 dubbelwerkende hydraulische cilinders heeft.

De snijhoogte kan via de zijdelings gemonteerde glijstang ingesteld worden. De 16 speciaal geharde, 1,2 kg zware hamermessen, die in 4 rijen om de aandrijfas zijn geplaatst, versnipperen het te hakselen goed tot een minimum. Ook hoog gras en bos- of stroachtig hakselgoed zijn voor deze maaier geen probleem!

Daarnaast is de AGF-180 met een zware nalooprol en een vrijloopaandrijving uitgerust.

De dubbele spiraalrotor zorgt met de gelijkmatige rotorbelasting voor een bijzonder rustige loop en lange houdbaarheid hoewel het veel minder kracht kost.


De openbare achterklep vereenvoudigt te toegang naar de spiraalrotor. Als de achterklep omhoog staat, zijn eventueele werkzaamheden of het vervangen van de hamerklepels handig uit te voeren. Naar de duitse veiligheidsinstructie is het niet toegestaan om met geopende achterklep te maaien. Met gesloten achterklep voorkomt u het achterwaartse uitgooien van steenen en ander dingen.

Als het maaiwerk maximaal is uitgeschoven bedraagt de afstand tussen het midden van de tractor en de buitenkant van het maaiwerk ongeveer 273 cm. Deze en verder maten kunt u op onderstaande tekeningen terugvinden:


Bovendien heeft de Jansen AGF-180 een aanrijbeveiliging. Deze springt bij contact met hindernissen zoals bijvoorbeeld stenen etc. aan en zorgt ervoor dat het maaiwerk zijwaarts en naar boven uitwijkt om het risico om grotere schade op te lopen te minimaliseren.

Pendelend opgehangen, verzinkte lamellen aan de voorkant van het maaiwerk verhinderen het ontsnappen van stenen etc.

Het maaiwerk wordt in de driepuntsophanging van uw tractor gehangen (vanaf cat. II). Uw tractor moet minstens een vermogen van 60 pk hebben.

Er zijn veel concurrenten die met bijzonder lage prijzen adverteren. Zorg voor de zekerheid altijd even voor een persoonlijke indruk van de verkoper en het product, door middel van een bezoek of op zijn minste een telefoontje. Wij zien steeds vaker aanbiedingen die foto’s uit het verre oosten bevatten, waardoor het vermoeden aanwezig is dat het product zich niet in Europa bevindt. Ook horen we vaak van klanten dat persoonlijke bezoeken en afhaling niet mogelijk zijn. Betaling bij levering wordt ook niet geaccepteerd, en veelal wordt er om een voorschot gevraagd voor de beschikbaarheid. Wij hebben niet alleen deze machines zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een competente service (vak-garage) en de reserveonderdelen aan. Wij hebben over het algemeen elk onderdeel op voorraad.

Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom deze te komen testen. Wij verzoeken u van tevoren een afspraak te maken.

Technische gegevens:
 • Maaibreedte: 1800 mm
 • Gewicht: 600 kg
 • Kantelhoek: +90° tot -55°
 • Messen: 1,2 kg hamermessen
 • Aftakas: bij levering inbegrepen
 • Omw/min.: 540
 • Afmetingen bij verzenden: 225x96x82 cm (LxBxH)
 • Materiaaldikte: 5-14 mm (afhankelijk van de positie op de machine)
 • Opname: driepuntsophanging vanaf cat. II
 • Aandrijving: 3 tandriemen 17X1300LI
 • Vermogen tractor: min. 60 PK

Algemene info:

De verpakking bestaat uit een stabiele houten kist. De transmissie wordt zonder vloeistoffen geleverd en moet voor de eerste ingebruikname met olie (ca. 1 liter 80W90) gevuld worden.

Controlecijfer: 1011395280

D E C G
 
Laatst bekeken