Tractor Shredder Jansen BX-42RS, tuin- en groenafval hakselaar, 3-Punt hakselaar

Jansen VersandZoomansicht

€ 2.849,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar1


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (1): m
(1)

Klein aber fein 10 dec. 2014

ich bin seid kurzem besitzer dieses schredders und muss sagen, dass ich positiv überrascht bin. der kleine macht richtig was weg und arbeitet sehr zuverlässig. nutze den schredder privat für meinen heckenabfall, bin also nicht auf das Schreddern dicker äste angewiesen. hatte ein bisschen mit den hydraulikdichtungen zu "kämpfen" aber das war nach einem telefonat mit der firma jansen schnell erledigt.

Tractor Shredder Jansen BX-42RS, tuin- en groenafval hakselaar, 3-Punt hakselaar
Door zijn hydraulische aanvoer is het werken met de BX-42RS een ware vreugde. Aanschuiven, drukken enz. hoeft bij dit model niet; dit wordt door 2 grote invoerrollen gedaan. De snelheid van de invoerrollen kan traploos gevarieerd worden. Dit is belangrijk voor het aanpassen van de invoersnelheid op de diameter van het hakselmateriaal. Kleinere diameters kunnen sneller door de machine gehaald worden dan grotere diameters. Mocht het hakselmateriaal toch blokkeren, kan door middel van de grote beugel aan de trechter de doorgang ook in een achteruitgang gezet worden. Verder kan de doorloop van het te hakselen goed ook door middel van de beugel gestopt worden. De verzorging loopt via de tractorhydrauliek; hiervoor is een hydraulische druk aanvoer nodig en een drukloze terugloop of een dubbel werkend hydraulisch ventiel.

Het model BX-42 RS is de nieuwste versie van de BX-hakselaars, die een dubbelzijdige ophanging van de invoerrollen en een versterkte invoertrechter heeft.

De shredder wordt met aftakas geleverd. In de aftakas is aan één kant een breekpen ingebouwd, die om veiligheidsredenen als breekpunt bij blokkeringen en overbelasting dient. Hierdoor kunnen ook probleemloos tractoren met meer dan 100 PK gebruikt worden. Het voertuig dient minstens 30 PK te hebben. De aandrijfassnelheid moet minstens 540 omw/min bedragen.

De invoertrechter heeft boven een opening van 51 x 51 cm; de onderkant heeft een grootte van 10,2 x 25,4 cm. Hout kan tot een maximale diameter van 10 cm versnipperd worden. Veel concurrenten geven als maximale diameter de waarde van de onderkant van de trechter aan, deze zijn echter niet realistisch en kunnen het veiligheidsmechanisme in de aftakas activeren. Zachtere houtsoorten kunnen tot een breedte van 15 cm versnipperd worden; echter worden stronken met deze diameter eerder als brandhout gebruikt dan dat ze worden versnipperd.

De verwerking van de BX-42RS is erg solide; de materiaalsterktes van het gebruikte plaatmateriaal zijn bij de dragende delen 10 en 5 mm en aan de trechter er niet dragende delen 2 mm.

Voor het vervoer van de shredder kan de trechter eenvoudig omhoog geklapt worden en door middel van een borgpen vastgezet worden.

De machine is erg onderhoudsvriendelijk opgebouwd; zo kan men door middel van het losdraaien van slechts één schroef de complete vliegwielafdekking openen en heeft daardoor toegang tot de 4 messen. Deze messen zijn dubbelzijdig geslepen waardoor deze bij slijtage gewoon omgedraaid kunnen worden. Het vliegwiel heeft een gewicht van 50 kg en heeft aangebrachte schoepen die de sterke zuigkracht opwekken waardoor het hakselmateriaal uiteindelijk door de uitwerptrechter naar buiten geblazen wordt. Door de zeer sterke luchtstroom is het verstopt raken van deze shredder nagenoeg uitgesloten.

De uitwerptrechter heeft een hoogte van 152 cm (plus de verhoging van het onderstel) en kan 360 graden gedraaid worden. Hierdoor kunnen ook hogere aanhangers en big bags eenvoudig gevuld worden. De uitwerphoek kan ook veranderd worden. De BX-42RS werpt het hakselmateriaal tot wel 6 meter ver!

De shredder is voor een driepuntsophanging ontworpen en knn vanaf cat. I gebruikt worden.

Aarzel niet om onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt. Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een aangepaste en competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad. Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom deze te komen testen! We verzoeken u vriendelijk van tevoren een afspraak te maken.

Technische gegevens:
 • Vermogen tractor: min. 30 PK
 • Opname: driepuntsophanging vanaf cat. I
 • Aftakas: bij levering inbegrepen
 • Omw/min: 540
 • Aantal messen: 4 waarvan 1 contra-mes
 • Diameter vliegwiel: 63,5 cm
 • Aanvoer: hydraulisch (via tractorhydrauliek)
 • Afmetingen: 102x107x152 cm
 • Breedte onderkant trechter ca. 155 cm
 • Afmetingen bij verzenden: 140x80x136 cm (LxBxH)
 • Gewicht bij verzenden: 320 kg
 • Gewicht: 290 kg

Opmerking:

Het apparaat wordt goed verpakt geleverd. Voor de eindmontage moet u rekenen op ca. 1 uur werk. Er wordt een Duitse gebruiksaanwijzing meegeleverd evenals een opengewerkte tekening. De montage is meestal geen probleem, als er hulp nodig is, staan wij uiteraard telefonisch tot uw beschikking.

Controlecijfer: 1022691576

D E C G
 
Laatst bekeken