Tractor Shredder Jansen BX-42S, tuin- + groenafval hakselaar, 3-Punt-hakselaar

Jansen VersandZoomansicht

€ 1.499,00

Prijzen incl. BTW, excl. Verzendkosten

direct beschikbaar


Verzendingskosten
Aantal:
Beoordeling (4): m
(4)

BX-42S 3 mrt. 2018

Einfaches aber robustes Teil 26 sep. 2017

Gekauft um Reste vom Obstbaumschnitt und kleinere Bäume zu zerkleinern. Funktioniert sehr zuverlässig am 50 PS Schlepper. Trotz fehlendem Einzug zieht er sehr gut ein. Viel kaputt gehen kann eigentlich nicht, da nur wenig dran ist.

Voll zufrieden. 25 sep. 2015

Bisher hatte ich mehre Häcksler aus dem Baumarkt probiert, jedoch mit geringem Erfolg. Der BX-42S ist da ein anders Kaliber. Mit meinem Oldtimer-Trecker MF 35 wird alles problemlos zu Schnitzeln verarbeitet. Immer wieder.

keine 19 aug. 2014

Tractor Shredder Jansen BX-42S, tuin- + groenafval hakselaar, 3-Punt-hakselaar
Onze Jansen BX-42S is een bijzonder eenvoudig gebouwde maar vermogende en robuuste shredder.

De hakselaar wordt met aftakas geleverd. In de aftakas is aan één kant een breekpen ingebouwd, die om veiligheidsredenen als breekpunt bij blokkeringen en overbelasting dient. Hierdoor kunnen ook probleemloos tractoren met meer dan 100 PK gebruikt worden. Het voertuig dient minstens 30 PK te hebben. De aandrijfassnelheid moet minstens 540 omw/min bedragen.

De invoertrechter heeft boven een opening van 51 x 51 cm; de onderkant heeft een grootte van 10,2 x 25,4 cm. Hout kan tot een maximale diameter van 10 centimeter versnipperd worden. Veel concurrenten geven als maximale diameter de waarde van de onderkant van de trechter aan, deze zijn echter niet realistisch en kunnen het veiligheidsmechanisme in de aftakas activeren. Zachtere houtsoorten kunnen tot een breedte van 15 cm versnipperd worden; echter worden stronken met deze diameter eerder als brandhout gebruikt dan dat ze worden versnipperd.

De verwerking van de BX-42S is erg solide; de materiaalsterktes van het gebruikte plaatmateriaal zijn bij de dragende delen 10 en 5 mm en bij de trechter en niet dragende delen 2 mm.

Voor het vervoer van de shredder kan de trechter eenvoudig omhoog geklapt worden en door middel van een borgpen vastgezet worden.

De machine is erg onderhoudsvriendelijk opgebouwd! Zo kan men door middel van het losdraaien van slechts één schroef de complete vliegwielafdekking openen en heeft daardoor toegang tot de 4 messen. Deze messen zijn dubbelzijdig geslepen waardoor deze bij slijtage gewoon omgedraaid kunnen worden. Het vliegwiel heeft een gewicht van 50 kg en heeft aangebrachte schoepen die de sterke zuigkracht opwekken waardoor het hakselmateriaal uiteindelijk door de uitwerptrechter naar buiten geblazen wordt. Door de zeer sterke luchtstroom is het verstopt raken van deze shredder nagenoeg uitgesloten.

De uitwerptrechter heeft een hoogte van 152 cm (plus de verhoging van het onderstel) en kan 360 graden gedraaid worden. Daardoor kunnen tractor aanhangers en big bags ook eenvoudig gevuld worden. De uitwerphoek kan ook veranderd worden. De BX-42S werpt het hakselmateriaal tot wel 6 meter ver!

De shredder is voor een driepuntsophanging ontworpen en kan vanaf cat. I gebruikt worden.

Aarzel niet om onze producten met die van onze concurrenten te vergelijken! Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u zo snel niks vergelijkbaars vindt. Wij hebben deze machines niet alleen zelf ontwikkeld, maar bieden hiervoor ook een aangepaste en competente service (vak garage), en de bijbehorende reserveonderdelen aan. Elk reserveonderdeel hebben wij over het algemeen op voorraad. Ook bij vragen en eventuele problemen staan wij u graag persoonlijk of telefonisch te woord, waardoor u altijd met vakkundige mensen te maken heeft!

Wij hebben zo goed als elk product ten alle tijden in onze showroom opgebouwd. U bent van harte welkom deze te komen testen! We verzoeken u vriendelijk van tevoren een afspraak te maken.

Technische gegevens:
 • Vermogen tractor: min. 30 PK
 • Opname: driepuntsophanging vanaf cat. I
 • Aftakas: bij levering inbegrepen
 • Omw/min: 540
 • Aantal messen: 4 messen waarvan 1 contra-mes
 • Diameter vliegwiel: 63,5 cm
 • Aanvoer: handmatig
 • Afmetingen: 102x107x152 cm (Trechter 220 cm)
 • Afmetingen bij verzenden: 75x90x113 cm
 • Gewicht bij verzenden: 205 kg
 • Gewicht: 175 kg

Opmerking:

Het apparaat wordt goed verpakt geleverd. Voor de eindmontage moet u rekenen op ca. 1 uur werk. Er wordt een Duitse gebruiksaanwijzing meegeleverd evenals een opengewerkte tekening. De montage is meestal geen probleem, als er hulp nodig is, staan wij uiteraard telefonisch tot uw beschikking.

Controlecijfer: 1016243618

D E C G
 
Laatst bekeken